Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Obližnji planinski gradić Litohoro (leži na nadmorskoj visini 300m) u podnožju Olimpa je odlična polazna tačka za planinarenje i šetnju, i bavljenje ekstremnim sportovima na vodi - kajakom i raftingom. U slikovitom i gostoljubivom turističkom mestu Litohoro vredi posetiti manastir Sv. Dionisija i pomorski muzej. U centru mesta je trg sa vodoskokom i malim rondom, lepa crkva sa zvonikom, iza koje je park sa spomenikom, otvoreni amfiteatar i dečije igralište. Litohoro je satkan od kamenih uličica, brojnih kapelica sa arhitekturom u makedonskom stilu. Naročita osobenost Litohora je da je smešteno u Nacionalnom parku, a samo malo izvan gradića nalaze se čuveni Afroditini izvori - mitsko kupalište koje po verovanju daje zdravlje i lepotu.

Leivithra - arheološki lokalitet koji je udaljen na 15km od Platamona i na kojem su po predanju muze sahranile Orfeja. Prema zapisima grčkog pripovedača Pavsaniasa Levithra je stradala u poplavi. Na lokalitetu postoji izvor, i spomenici posvećeni Orfeju i muzama.

Rapsani - Slikovito selo kamenih ulučica u podnožju Olimpa leži na nadmorskoj visini od 700m. Čuveno je po proizvodnji vina i vinogradima koji se šire na obe strane doline Tempi. Rapsani je selo koje čuva tradiciju i strast vina kroz vekove u buradima od hrastovine.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Platamon 2024!