Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Akti Platamona je jedna od najdužih plaža u Grčkoj, sa belim peskom i školjkama, okružena drvećem, borovima i stablima kleke starih hiljadama godina. Peščane i kamenite plaže Platamonasa se prostiru od mesta Nei Pori pa sve do iagios Panteleimonasa. Na većini plaža je dostupno korišćenje sportova na vodi uz budno oko spasioca, i svake godine se nagrađuju plavom zastavicom za čistotu vode. U blizini plaža se nalaze i mnogobrojni kafići, barovi i taverne.Rivijera pod Olimpom duga je 70 km i na njoj su brojne plaže od kojih preporučujemo:

Plaža Akti Platamona se proteže od letovališta Nei Pori do sela Agios Panteleimonas i uglavnom je peščana dok je mestimično šljunkovita. Plaža je nosioc evropske Plave zastave, veoma cenjene turističke markice koja je mnogim turistima reper kod odabira destinacije. Uz plažu postoje brojne taverne, kafići i restorani.


Plaža Neos Panteleimonas
- Široka peščana plaža sa vegetacijom i zelenilom u zaleđu.


Kalamaki plaža
smeštena je između Platamona i Nei Porija i jedna je od najomiljenijih turistima. Na plaži je istoimeni kamp.

Plaža Skotina je prelepa peščana plaža između Platamona i Leptokarije sa tuševima, spasiocima,ležaljkama suncobranima. Ima mrežu za odbojku. Po mnogima Paralia Skotinas je jedna od najlepših plaža u čitavoj Olimpskoj regiji i oblasti Pieria.

Plaža Leptokarija je veoma prostrana i dovoljno široka (oko 30 m) da primi mnogo kupača. More je bistro, a plaža činu sitni zlatni pesak sa organizovanim mobilijarom, tuševima i kabinama za presvlačenje. Dobitnik je prestižnog priznanja plave zastavice.

Plaža Litohoro je duga i peščana i proteže se od luke Litohoro pa sve do Leptokarije. Poznata je i po nazivu Gritsa. Nosilac je plave zastavice.


Plaža Nei Pori - Ogromna plaža sa finim sitnim peskom koji dodiruje plavetnilo Egeja. Plaža je organizovana sa svim neophodnim sadržajem. More je toliko bistro da vam za ronjenje neće biti potrebna ronilačka maska.Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Platamon 2024!