Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Napomena: Prikazana ponuda je informativnog karaktera. Agencija Club Paradiso ne organizuje izlete, već lokalne turističke agencije.

Boravak u Platamonu je odlična prilika da posetite Delfe. Ovaj antički lokalitet ima ruševine hrama u kojem je proročica Pitija izricala dvosmislena proročanstava i čudotvornu fontanu koja, po predanju daruje besmrtnost. Zahvaljujući svojoj nepristupačnoj lokaciji Delfi su uspeli da sačuvaju riznicu i blago od pljačkaša.

Solun
Drugi po veličini grad u Grčkoj, i jedan od najstarijih u Evropi. Grad bogate istorijske i kulturne baštine, sa sredozemnim šarmom, trgovački, saobraćajni, univerzitetski, kulturni i religiozni centar ovog regiona. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Vardaris, lučka kapetanija, Bela kula, Helexpo, Galerijev slavoluk, Rotonda, Aristotelov trg, odlazak do crkve Sv.Dimitrija, poseta Zejtinliku, srpskom vojničkom groblju. Slobodno vreme možete iskoristiti da posetite čuvenu solunsku pijacu, robne kuće i ekskluzivne prodavnice, a zatim opciono polazak do najpoznatijeg i najvećeg Shoping mola Cosmos, koji se nalazi van grada.

Waterland (Thessaloniki)
Ne propustite priliku da uživate u jednom od najvećih vodenih parkova u Evropi! Zahvata površinu od 150.000 kvadratnih metara, a do sada je imao više od 3.000.000 posetilaca. Tobogani, bazeni, sportski tereni, prostor za zabavu i rekreaciju i nova atrakcija: Piratsko ostrvo, kao i zelenilo u kome se WATERLAND nalazi, omogućavaju nezaboravan provod u ovom fantastičnom aqua parku zanimljivom za sve uzraste.

Meteori
Jedan od najčudnijih geoloških fenomena naše planete. Ovaj impresivni kompleks manastira nalazi se na severozapadu Tesalije, na vertikalnim liticama visine i do 400m, obuhvata prostor širine od oko 30km. Na Meteorima su nekada postojala 24 manastira, a danas se služba vrši u 6. Ujedinjene Nacije su uvrstile Meteore na Unesco listu svetske kulturne baštine.

Larisa
Glavni grad Tesalije, izgrađen na ruševinama stare Pelazge pored Trikale, stare Trikije koja je bila posvećena Asklepiju – bogu medicine.

Dion
Udaljen je 20 km od Platamona, leži podno Olimpa, drevni Makedonci su ga smatrali svetim gradom i u njemu održavali svetkovine u čast Zevsa i muza.

Olimp
Nacionalni park, mitska planina koja oduševljava na hiljade posetilaca svojom lepotom, bogastvom biljnog i životinjskog sveta. Na Olimpu je najviši vrh Grcke, Mitikas sa 2917 metara nadmorske visine.

Vergina
Nekadašna prestonica drevne makedonske države udaljena je oko 80km od Platamona. U Vergini se nalazi grobnica Filipa II, kralja Makedonije i oca Aleksandra Velikog, antički teatar i palata.

Atina
- Poseta glavnom gradu Grčke sa obilaskom trgova Omonija i Sintagma, Parlamenta i naravno Plake (Atinske Skadarlije). Preporučujemo vožnju metroom, smenu straže ispred Parlamenta, Akropolj, Partenon i naravno boemsku Plaku.

Skiatos
Vožnja autobusom do Volosa, potom trajektom do ostrva Skiatos, bisera Sporada sa najlepšom plažom u Evropi, Kukunaries - Šišarka. Osim kupanja na plaži program ovog celodnevnog izleta predviđa i obilazak glavnog grada ostrva Skijatos koji je deo Marina nacionalnog parka i u kojem žive retke životinjske vrste.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Platamon 2024!